A LEGO Architecture sorozaton belül aktuálisan elérhető Nevezetes helyek (Landmark Series) tagjait már nagyjából mind begyűjtöttem, mikor úgy döntöttem, hogy az Építész sorozatból (Architect Series) is megveszem a Solomon R. Guggenheim Museumot, mert ez egyszerűen nem hiányozhat a vitrinemből. Természetesen ezzel elindultam azon az úton, hogy mindent szeretnék megszerezni az Architecture darabjai közül, a drágább dobozokkal együtt.lego_guggenheim_habosvilla_01.jpg

A New York-i Guggenheim Museum a legrégebbi a Guggenheim-múzeumok sorában. Ugyanis nem csak egy ilyen intézmény van, hanem megtalálható még ez a név Abu Dhabiban, Bilbaoban és Velencében (korábban látogathattunk épületeket Manhattanben, Las Vegas-ban, Guadalajaraban, Berlinben és Vilniusban is). Az alapító és a névadó, Solomon R. Guggenheim gazdag művészetpártoló üzletember volt, aki 1937-ben hozta létre alapítványát, majd 1943-1959 között felépítették ezt a múzeumot a híres építész, Frank Lloyd Wright tervei alapján (és ezt követte később a többi).

A New York-i Guggenheim-épület jellegzetességét a spirális motívumok adják, amelyeket a LEGO-változat természetesen nem spirálokkal, hanem kör alakú fehér elemekkel helyettesít, de elég meggyőzően. Az eredeti fehér épületrész mögött megtalálható a magasabb, emeletes toronyépület is, amelyet az 1992-es nagy renováláskor építettek hozzá a múzeumhoz. Ezeket az emeleteket sárgásbarna/világosbarna elemek szimbolizálják. A kis LEGO Architecture összerakásakor viszont nem különül ez a két építési fázis. Nem úgy értem, hogy nem kell 30 évet várnunk a kettő között :), hanem mi tulajdonképpen párhuzamosan építjük a kettőt.

A dobozban négy zacskót és egy építési útmutatót találhatunk a kibontás után. Első látásra sem tűnik ijesztőnek ez a 208 LEGO-elem, és az építés végig kimondottan könnyű és szórakoztató.
lego_guggenheim_habosvilla_02.jpg

Természetesen az alapozással kezdünk, mikor többnyire fehér, szögletes építőkockákat fektetünk le.

lego_guggenheim_habosvilla_03.jpg lego_guggenheim_habosvilla_04.jpg
lego_guggenheim_habosvilla_05.jpg lego_guggenheim_habosvilla_06.jpg
lego_guggenheim_habosvilla_07.jpg lego_guggenheim_habosvilla_08.jpg

Ezután következnek a Wright féle épületrész lekerekített végű elemei.

lego_guggenheim_habosvilla_09.jpgMajd elkezdjük a falak és a kerek emeleti részek elkészítését.
lego_guggenheim_habosvilla_10.jpg

Aztán haladunk tovább az újabb építésű, hátsó torony világosbarna kockáival.

lego_guggenheim_habosvilla_11.jpg lego_guggenheim_habosvilla_12.jpg
lego_guggenheim_habosvilla_13.jpg lego_guggenheim_habosvilla_14.jpg

Ezután újból a fehér épületre térünk rá, melynek kialakítjuk a jellegzetes spirálos folyosóját a kerek elemekből. Először egy lyukas közepű körelemet teszünk le, melynek kereszt-alakú vájatába egy fekete pálcát illeszthetünk. Erre a pálcára fűzzük fel a körlapokat.

lego_guggenheim_habosvilla_15.jpglego_guggenheim_habosvilla_16.jpg

lego_guggenheim_habosvilla_17.jpg

Cseles módon itt folytatódik a barna épületrész, melynek további emeletei rálógnak a fehér emeletekre.

lego_guggenheim_habosvilla_18.jpg

lego_guggenheim_habosvilla_19.jpgVégül a barna épület tetejét sima kettes barna lapocskákkal zárjuk le.
lego_guggenheim_habosvilla_20.jpg

Az építés nekem a fotózással együtt összesen 50 percet vett igénybe, tehát egy igazán könnyen felépíthető, de szerintem látványos kis múzeumot kapunk végeredményként.lego_guggenheim_habosvilla_21.jpglego_guggenheim_habosvilla_22.jpglego_guggenheim_habosvilla_23.jpg

(A bejegyzést visszadátumozva, a Kockashop.hu oldalra készített Építési naplóm alapján tettem fel erre a blogra is. 2017-ben megjelent a Guggenheim Múzeum LEGO épületének újabb változata, amelyről remélhetőleg később szintén tudok építési naplót készíteni.)

A bejegyzés trackback címe:

https://habosvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr4713173748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása