A Corvin Bevásárlóközpont emeletén meglepődve fedeztem fel az Art BLOKK Galériát, amely 3 hónapig (gondolom év végéig) arra hivatott, hogy a kortárs művészetet népszerűsítse a lézengő embereknek. Az Index szerint csak az üres helyek kitöltése miatt nyitották meg, de hát egyrészt a galériák ugyanolyan üzletek, csak ott képek vásárolhatók meg ruházat/élelmiszer/elektronika stb. helyett. Másrészt külföldön is előfordul, hogy a bevásárlóközpontokba viszik a könyvtárakat és a galériákat, így jobban az emberek mindennapjaiba csempészik a kultúrát. Interneten talált példák: Yokohama - SOGO department storePárizs - Galeries LafayetteNorvégia - Madla fiókkönyvtár. Érdemes ezen elgondolkodni, hogy kinek mennyire szimpatikus a "Kultúrát a bevásárlóközpontba!" elképzelés.

Várfok Galériához tartozik az Art BLOKK, ahogy a Spiritusz Galéria is. Azt írják, hogy egy időszaki művészeti projektet szerettek volna létrehozni az "új generációs bevásárlóközpont épületében", és a kortárs művészetet népszerűsítik minél több embernek. Valóban, aki a folyosón sétál, akarva-akaratlanul is megnézi az alkotásokat, melyek becsalogatják a galériába is - természetesen ingyenesen.
blogjukon részletesen olvashatunk a kiállított művek alkotóiról. Legjobban Csiszér Zsuzsi hiperrealista (? szerintem legalábbis a mintaként használt fényképhez teljesen hasonló) festményei tetszettek. Nagyon szépek Abonyi Alma üvegművekre emlékeztető, ám valójában műgyantából készült szobrászati művei. Mellettük állították még ki Szirtes János metamorfózisait, Herman Levente festményeit a védjegyként használt cumisüveg-mintájával, és aatoth franyo tüzes vörös háttér elé festett alkjait. Összességében jó kis válogatás a Várfok Galéria és a Spiritusz Galéria művészeinek munkáiból. Az ART BLOKK nyitva tartása: H-P 13-21, SZO 10-21, V 10-19.  

A bejegyzés trackback címe:

https://habosvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr882480215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása