A felmérést egyszerre végeztem az előző bejegyzésben foglaltakkal. Marci apukája önként szerette volna, hogy őt is kikérdezzem a számítógéppel kapcsolatos szokásairól. Feri (39) az X generáció tagja, de napjait erősen meghatározza a számítógépezés, munkáját is többnyire azzal végzi. Otthon kb. 5 órát tölt a gép előtt, de az is előfordul, hogy csak 10 percet, ez attól függ, mennyi mindent kell elolvasnia kedvenc fórumában. Naponta nézi a Digikábelt és az e-mailjeit, utóbbihoz a Gmailt használja, és bár a munkahelyén szinte 10 percenként ellenőrzi, hogy jött-e levele, otthon is rápillant a postafiókjára. Napi 2 e-mailje érkezik mostanában, de ez korábban 6-8 számúra volt tehető.

A böngészője a FireFox és az Internet Explorer, attól függ, melyiket nézi éppen, hogy milyen kedvenceit szeretné megnyitni. Az IE-n a Startlap a kezdőoldala, és innen nyitja meg az oldalakat. Mindig elolvassa a Nemzeti Sport Online aktuális cikkeit, és a kézilabda fórumokat (Kézilabdaportál), amelyeket folyamatosan figyel, ír beléjük, és elolvassa a linkelt cikkeket. Ha a tv-ben nem látta, akkor megnézi a meccseket is.
Rendszeresen figyeli az Amerikai Tőzsde Indexet. Illetve a Tőzsde webináriumon meg szokta nézni a prezentációkat (csütörtökönként 2 órában), de csak akkor, ha ingyenesek. Vizsgálgat egy tőzsde szoftvert is már egy éve, a webináriumon látta először, és most fogja megrendelni. Ez 6000 Ft-ba fog kerülni havonta. Naponta megtekinti, hogy a Thinkorswimen "mi a helyzet".
Nem szereti az iwiwet, a myvipet és hasonlókat, mert szerinte ezek az APEH kedvenc oldalai. Blogokat sem olvas. Az indexre és a fórumaira azonban néha rátéved.
Előfizet egy kalóz oldalra (20.000 Ft félévente), amelyre hetente kétszer néz rá, és leginkább filmeket és játékokat szokott letölteni, elsősorban a gyerek számára.
Kilenc hónapig játszott a Klánháborúval, de azt le kellett állítania, mert szerinte már "beteges volt". Éjféltől 10 percenként ébresztőt állított be a klános támadások miatt, ami sokáig nem volt tűrhető sem a család, sem saját maga számára. A hétvégéje azonban továbbra is egy focimenedzseres játékkal telik.
(Bátyám félig viccesen hozzátette, hogy a fiúk bizonyos oldalakat is látogatni szoktak, amiket nem vallanának be nyilvánosan.)
 
A felesége, Renáta (37) szintén az X generáció tagja, de számítógéphasználata - talán mert férje lefoglalja, vagy mert a gyerekkel van többet - sokkal mérsékeltebb. Ő mindig megnézi az iwiwet, és megvizsgálja, hogy lecserélte-e valaki a fényképeit vagy az adatait. Követi a színházműsorokat, hogy aktuálisan mit lehetne megnézni a városi színházban. Szokott keresni a Google-ben, általában arra, ami éppen az eszébe jut. Pasziánszozni és egy "golyós játékkal" szokott játszani, illetve a "kőrömivel" - azon gondolkodik, hogy Marcit ezzel lehetne megtanítani számolni. 
 
 
Mazsi (35) szintén az X generáció tagja, ő egy átlagos napját saját blogjában már megírta egyszer.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://habosvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr22010620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása