Még tavasszal hirdette meg a Google, hogy az 500 pontot elért felhasználók a Google Maps Local Guides programjában jelentkezhetnek a Helyi Idegenvezetők idei csúcstalálkozójára. A pályázathoz ezen kívül egy maximum egy perces videós bemutatkozót kellett csatolni, és még egy űrlapon pár kérdésre válaszolni. Nem tudom hányan jelentkeztünk Magyarországról, de NYERTEM végül hármunkat beválasztott a Google a rendezvényre, és hazánkon kívül még 61 ország összesen 151 résztvevőjét. A lényeg az volt, hogy minél aktívabb meetupszervezők, véleményvezérek, utazók jöjjenek, tehát egy elég színes társaság gyűlt össze a két és fél napos programra. (Oké, nekem is van egy ~2000 fős saját meetupom, ~2300 követőm Twitteren, újságíró vagyok, meg amúgy is több mint 20 ezer pontom van Local Guides-on, szóval nem annyira kételkedtem a bekerülésben, pedig mint később kiderült, bőven sikerült engem sokaknak lekörözni!)

A Google állta a repjegyünket, a beutazási engedélyeket és a szállást 3 éjszakára, meg persze a rendezvény alatt az ételeket és a programelemeket. Ez adta a keretet az utazásunknak, de ha már az anyagiak egy részét levette a cég vállunkról, akkor Mazsival eldöntöttük, hogy ő is velem utazik, így összesen 2 hetet töltöttünk Amerikában. És ha már kinn voltunk, akkor össze is házasodtunk Las Vegas-ban. Az esküvőhöz szükséges dolgokat, köztük az eljegyzést, a család és a barátok értesítését, illetve a kinti "chapel" lefoglalását nagyjából 2 hét alatt letudtuk.

lasvegas_redrock_habosvilla_mazsi.JPG

Az egész utazás viszont így egy kicsit rohanósra sikeredett, amit még a légitársaságok is megnehezítettek (volt benne járatlemondás, késés miatt Frankfurtban ragadás, és végül a csomagok elkeverése is). Megérkeztünk San Francisco-ba, ahol rögtön egy bérelt Mustangba pattantunk, egy napot a kocsiban, majd egy napot Primmben töltöttünk. Aztán Las Vegas-ban esküvőztünk és a Bellagióban aludtunk, majd megint egy napot és éjszakát a kocsiban töltöttünk, hogy siessünk vissza a Google rendezvényre. Aztán még kb. 5 nap maradt San Francisco-ban egy csótányos szálláson, ami tulajdonképpen a nászutunk volt.

Utunk során készítettem pár videót, úgyhogy úgy gondoltam, hogy a hosszú szövegek helyett inkább ezeket osztom meg a blogon is, hogy meglegyen egyben.

Primm

Esküvő után

Google szoborpark

 

Maláj cukorka challange

Golden Gate hídon bringázás közben

Academy of Science

A bejegyzés trackback címe:

https://habosvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr4713187840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása