A Citadellán hatalmas óriásplakátok hirdetik, hogy Magyar szentek fotókiállítást tekinthetünk meg ott. Kissé meglepődve vettük tudomásul, hogy a tárlat a Hotel Citadellán belül található, méghozzá földszintjének folyosóin.

Bár a kezdeményezés nem tűnik többnek, mint egyéb hotelekben a fali díszítés, kedves gondolat, hogy bármilyen fotók kitétele helyett szenteket választottak témaként. Megjelennek az Árpád-háziak, Batthyányiak, bizánci szentek. Elsősorban metszetekről készült reprográfiák, iparművészeti tárgyak képei, festmények másolatai láthatóak. Nem éppen fotókként, hanem vitrinbe helyezett plakátokként. Viszont a "kiállítás" teljesen ingyenes, és egy jól összeszedett anyag a magyar szentekről.

Nem utolsó sorban bejuthatunk a Hotel Citadellába, ahová a hétköznapok során nem feltétlenül. A külföldiek pedig remélhetőleg tanulnak egy kicsit a magyar történelemről, miközben a hotel falai közt sétálnak.

 A honlapon található ismertető szerint: "A fotókiállítás a történelemben először mutatja be együtt az összes régen volt és közelmúltban élt magyar szent életét és történetét, korabeli ábrázolását. A szentek arcképcsarnoka egyúttal képet ad Magyarország és Európa dinasztikus kapcsolatairól a szentek közvetítésével, akik összekötnek más nemzetekkel, földrészekkel. A kiállítás a Citadella Szálló körfolyosóján látható minden nap 9-19 óráig."

A szórólapon található információ: "Kiállításunk azért hoztuk létre, hogy bemutassuk Magyarország és Európa dinasztikus kapcsolatait a szentek közvetítésével. A szentek mindig összekötnek más nemzetekkel és földrészekkel. A kereszténység közös talaja avatott bennünket az európai népek családjává. A magyar szentek arcképcsarnokával áttekintést adunk mindazokról a régen volt és közelmúltban élt szentekről, akiknek példája utat mutat, és támaszt nyújt a ma embere számára is.

A bejegyzés trackback címe:

https://habosvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr642432180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása