heni_musicaltanc_cselszton_sor_2012.jpgMár lassan egy éve járok színpadi táncra Hódi Henihez az Opera Tánccentrumba. Mindig is nagyon szerettem koreográfiákat tanulni, és tulajdonképpen a fellépéseket is (kiskoromban néptáncból volt benne részem, később a Gyermekvilág tehetségkutató versenyén, egyetem alatt pedig cheerleaderként). Sajnos a legkisebb mértékben sem vagyok hajlékony, a ritmusérzékem is talán közepes, és nehezen engedem el magam, de az emelésekben például egész jónak bizonyultam. Ez egy amatőr tánccsoport, ahová kb. 17-32 év közöttiek járnak, és a tanárnőnk segít minket fejlődni abban, amiben szükségünk van rá.

A másfélórás táncórák első felében betanult tréninggyakorlatokat csinálunk végig, ami a bemelegítést segíti, utána felváltva tanulunk ugrásokat / forgásokat / nyújtást. Az óra harmadik felében pedig gyakoroljuk az adott koreográfiát és tovább haladunk benne. Heninek azaz ötlete támadt, hogy ezt a sok mindent be is mutathatnánk egy táncest keretében, más fellépő csoportokkal együtt – erre 2012. június 22-én került sor Dunakeszi VOKE József Attila Művelődési Központjának gyönyörű nagytermében.

A táncesten rajtunk kívül fellépett meg az Alexander Produkció Simonyi Krisztina vezetésével, az Oktogon Tánccentrum táncosai Tomcsányi Kata vezetésével és az Octopont tánciskola Pétery Melinda vezetésével. Nagyon sajnálom, hogy ezeket a produkciókat nem láthattam, mert közben nekünk is kellett készülni a színfalak mögött sminkkel és öltözéssel. Készítettem egy montázst a róluk készült fotókból, előre elnézést kérek a fotóstól, mert nem tudom a nevét.

tancest_kollazs.jpg

Megmutatom, hogy miket adtunk elő, de még egyszer hangsúlyozom, hogy amatőr ám lelkes tánccsoportról van szó ennyit a mentegetőzésről.

Először a tréninggyakorlatainkból mutattunk be egy mixet, ami talán kívülálló számára „unalmas” lehet, de anyukámnak például ez volt a kedvence, mert szerinte ebből látszik mennyit fejlődtünk az elmúlt évben. Itt a fellépő ruhák koncepciója csak annyi volt, hogy a saját edzőruháinkban jelenjünk meg, de változatos színű toppokban. Kis kulisszatitok, hogy a mixet csak az utolsó 1-2 hétben tudtuk meg, ezért nagyon figyeljük Jankát és Claut, akik az első sorban állnak. :)

Ezután a mi produkcióink közül a Chicago c. musical fináléja, a charleston [cselszton] következett. Az egyetlen koreográfia, amihez külön ruhát varrattunk. Igyekeztünk kölcséghatékony megoldásra törekedni, ezért nem mondható kifejezetten szexinek a hosszú, lazacszínű ruha. Heni egyszer megjegyezte, hogy jól nézzük meg magunkat, mert így fogunk kinézni nagymamaként. :) A fejünkre is kaptunk még egy flitteres fejpántot, a nyakunkba külön rojtokat, fehér cipőt húztunk fel és lazaszínű smink van rajtunk.

A szünet utáni részben Imogen Heap: The Moment I Said It című dalára tanult koreográfiát mutattuk be. Ez volt az első, amit ezzel a csoporttal tanultam, mi magunk közt csak „lassú” számnak hívjuk. Ennél sima fekete nadrág van rajtunk fehér toppal, mezítláb és a kezeinkre meg a top ujjára egy-egy kendőt varrtunk fel. Így olyan, mintha szárnyaink lennének, és visszanézve, a színpadon elég hatásosan mutatott. A probléma mindössze annyi volt, hogy a főpróbán néztük meg először, hogy milyen a szárnyakkal táncolni, és hát több nehézséget is tud okozni, mikor karkörzések közben összeakad. Azt hiszem, ebből a színpadon már a fellépésen nem sok látszik.

A következő videóban én nem szerepelek, sőt egy szóló tánc a Notre Dame-i toronyőr musical zenéjére. Nagyon szép és nehéz koreográfia, ezért felnézünk Jankára, hogy ilyen szépen végig tudja csinálni.

A mi utolsó előadásunk, és egyben a táncest lezárása az Életben maradni (Staying Alive) c. film Frank Stallone: Far from over c. dalára tanult koreográfiánk. Ez a többivel ellentétben nagyon dinamikus szám, és gyorsan következnek egymás után a mozdulatok. A vadságot próbálja szimbolizálni a rajtunk lévő, összevágott színes póló.

Kiemelném ezt az egy jelenetet, mikor Csillával és Katával felemeljük Claut spárgatartásban. Ekkor derült ki a tanárnőm számára, hogy tudok emelni – pedig ez a cheerleader edzéseken szinte szokványos mozdulat volt. :)

Végül pedig a Far from over koreográfiája John Travoltával, hogy előttem legyen, hová kell még fejlődni. Ezúton is köszönöm Heninek az egész éves edzést, és a táncest megszervezését!

A bejegyzés trackback címe:

https://habosvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr285001165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása