Fogalomtérképek a HÖK-ről

2010.02.23. 18:15

A múlt hétvégét hökös elnökségi hétvégén töltöttem, amelyen a különböző bizottsági elnökök és intézeti képviseleti elnökök jelentek meg, természetesen az elnök, és a titkárságvezetők mellett. Hogy a csapat jobban összeszokjon, két trénert hívtunk meg, akik másfél napon keresztül foglalkoztattak bennünket. (Tréninges tapasztalatom is volt már korábban, de most nem térek ki ezzel kapcsolatos véleményemre, talán majd máskor.) Egyik feladat fogalomtérképek készítése volt, melynek eredményeit megörökítettem.

Először négyfős csoportokban dolgoztunk ki különböző témaköröket, mint a jó HÖK, jó vezető, jó munkatárs, jó szakos érdekképviselő, jó intézeti képviselő. Majd a mozaikmódszerrel újjáalakuló csoportokban fel kellett rajzolni a HÖK fogalomtérképét. A képeken látszik az első és a második fázis is, csak sajnos nem mindegyik posztert találtam már meg.

A Bölcsész Kari HÖK felépítéséhez hozzátartozik, hogy alapvetően két ága van:

  1. A különböző szakokon szerveződnek a Szakos Hallgatói Érdekképviseletek, amelyekből Intézetenként az Intézeti Képviselet áll össze - ők tartják szorosan a kapcsolatot a hallgatókkal, és az adott Tanszék/Intézet oktatóival, tájékoztatnak, konfliktusokat oldanak meg, kisebb szakos rendezvényeket szerveznek, Tanszéki Értekezletekre, Intézeti Tanácsokra járnak stb. (Ebbe a körbe tartozom én is, az Informatikai és Könyvtártudományi Intézeti Képviselet elnökségét látom el.)
  2. Általában SzHÉK-esekből lesznek a Bizottsági tagok, de ez egyáltalán nem törvényszerű. Ők a hagyományos értelemben vett "HÖK", akik szedik a szoctámot, bírálják a Kulturális és Sport Pályázatokat, plakátolják az épületeket, tartják a kapcsolatot a Tudományos Diákkörökkel, tudják fejből a Hallgatói Követelményrendszert, egyeztetnek a dékáni vezetéssel stb. (Na most a feladatból ez a 2. pont maradt ki.)

(Sajnos a szolgáltató képfeltöltőjét nem tartom túl egyszerűnek, a valódi méretű képek letölthetőek ebből a mappából: http://ikhok.elte.hu/~habok_lilla/hok_fogalomterkep/)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://habosvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr181788444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kotiv · http://tudatedzo.info 2010.02.25. 10:29:15

nagyon tetszet ahogy bemutatad tréning gondolattérképeit. Ez egy életszerü alkalmazás. A tárolt képek
szemüvegeseknek is jól olvashatóak.
Szeretem a csomagolópapiros közös
agyalást. Engem a tréning egészéről alkotott véleményed is érdekel.
Kicsit megszenvedtem a belépéssel
szerencsére volt bloghu hozzáférésem
amit eddig nem használtam.

csatorsi 2010.02.25. 20:00:52

Nem sokat tudok a hökről (pláne a btk-féléről), de a fogalomtérképek pofásak, látszanak az egyes csoportok gondolatmenetei. Nagyon érdekes, tanulságos!

habosvilla 2010.02.27. 00:48:47

A blog.hu-val meggyűlik a bajom, több szempontból is, de örülök, hogy az indapass szüksége ellenére többen kommentelnek.
Köszönöm a pozitív visszajelzéseket!
A tréningekről még írni fogok, nem felejtem el, csak több dolog is van, amit még a héten kellene posztolnom.
süti beállítások módosítása