Kéthetente vasárnap rendeznek Nyáresti koncerteket a Szent István Parkban június 12. és augusztus 21. között. Tegnap a Fellegini Multikulti Session lépett fel, akik állításuk szerint csak néha állnak össze, minden tagnak van ugyanis „saját” zenekara. (Egyébként a Fellegini Klezmergipsy-ből „nőtték ki” maguk 2010-ben) A Multikulturális est elnevezés már utalt arra, hogy valami egyediben lesz részünk. A formáció játszott etno, izraeli, roma, amerikai, osztrák, francia dalokat. Néha csak Fellegi Balázs énekelt nagyon lazának tűnő könnyedséggel, pedig mint tudhatjuk, híres komolyzenei múltja van. Viszont ez a könnyedség a legkisebbeket azonnal táncra perdítette. Máskor pedig Magyar Bori énekelt (2007-2010 közt a Besh o droM tagja), akit fantasztikus hallgatni! Még a popslágereket is virtuózan oldotta meg. Ja, és még nem említettem? Mindezt ingyen hallgathattuk másfél órán keresztül.

A kedvencem mégis a két fúvós lett, akiket minden programfüzet kiemel. A Cantaloop c. számot például bravúrsan játszották, de minden számban jó volt aláfestésként. Ha játszanék bármilyen együttesben, akkor tuti javasolnám trombitás és fúvós felvételét! Itt éppen Koós-Hutás Áron volt a trombitás, aki a 2008-as magyar jazztrombita-verseny nyertese. A szaxofonos pedig Vázsonyi János, aki szintén nagyon jól érti a dolgát.

A közönség összetétele eleinte meglepő, sőt sokkoló volt számomra. Úgy tűnik, a 13. kerület elsősorban a nyugdíjas korosztályt tudja megérinteni. Noha a koncert 19-kor kezdődött, már 18-kor több sort elfoglaltak a nénik.

Aztán egy-másfél óra alatt teljesen megteltek a székek, és elkezdtek vándorolni a helyükről. Anyukám a falusias szabad élethez hasonlította a Szent István Parkot, ahol a gyerekek egy része meztelenül szaladgál, és a szökőkútban búvárkodik – számomra egyszerűen csak megdöbbentő.

Tehát később a nyugdíjasok mellé bekapcsolódtak a kisgyerekek és anyukák is, már nem csak a székeken ültek, hanem a földön és a kút szélén is. Az egyik számnál még egy középkorú pár és egy idősebb néni is felpattant a helyéről, hogy az énekessel táncoljon kicsit.

 Összességében nagyon jó délutáni kikapcsolódás volt, és megtetszett ez az együttes. A Szent István Park következő ingyenes koncertjei: július 24-én Gerendás Péter és barátai, augusztus 7-én Marokkói est, augusztus 21-én Magyar est.  

A bejegyzés trackback címe:

https://habosvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr533057954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása