Ági barátnőm már szeptember óta a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Kar könyvtárában dolgzik, most alkalmunk nyílt rá, hogy meglátogassuk őt munkahelyén. Az egyetem honlapja szerint a kar 1955 óta működik, bár eleinte csak egy klinikával rendelkezett. Jelenleg a Kálvin tértől nem messze, a Szentkiályi úton helyezkedik el épülete. 

A fenti képen a könyvtár folyóiratolvasója látható. Összesen 8 fogászati szakfolyóiratot érkeztetnek rendszeresen. A többi a különböző tanszékeken található meg.

Ezt a képet kapjuk, ha a könyvtárosi pult felől szembefordulunk a teremmel: tehát balra a könyvek, jobbra az olvasóterem foglal helyet (utóbbi mennyezete üvegborítású). Hátul több számítógép is található interneteléréssel, a fiatalok általában emiatt szokták igénybe venni a könyvtárat. A könyvek hallgatók számára helyben használhatóak.  Emellett fogorvosi könyvekért esetleg a központi könyvtárhoz lehet fordulni, amely 24 órás nyitvatartású.

A könyvtárlátogatás után benéztünk a Parisi Nagy Áruházba, ahol eddig még nem jártam, pedig az Oktogon közvetlen közelében van, és egy fantasztikus könyvesbolt helyezkedik el benne, sok akcióval. Ez az első olyan Budapesten, amelyet kifejezetten áruházi célból építettek 1910 körül. Helyén korábban a Terézvárosi Kaszinó állt, melyet 1885-ben Petschacher Gusztáv tervei alapján építettek neoreneszánsz stílusban. Ennek báltermét Lotz Károly és Feszty Árpád dekorálta, ezt az áruház tervezője Sziklay Zsigmond meghagyta, a képen láthatóan. (Forrás: Építészfórum)

Végül a közelben található Noir ChocoBar-ban forró csokiztunk, ami mennyei, de a hely csak 15-kor nyit és érdemes előre helyet foglalni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://habosvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr942550857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása