Amit már nem értenek meg

2010.03.13. 03:40

 Tegnapi bejegyzésemről jutott eszembe egy történet, ami az egyik középiskolai legjobb barátnőmmel esett meg. Ő és a nővére külön kis világot teremtettek maguknak, és erről beszélgettek naphosszat. Szerepeltek ebben a világban egy filmsorozat főhősei, és főleg egy híres együttes tagjai, illetve annak magyar tribute változata, (akikkel később fel is vették a kapcsolatot). Videókat néztek róluk, gyűjtötték a zeneszámokat és a cikkeket. Mindenkinek kitaláltak egy karaktert, és elképzelték, hogy mit tenne vajon abban a szituációban, amiben épp ők vannak.

Művelt és jól szituált szüleiknek természetesen feltűnt a dolog egy idő után, és érdeklődtek, hogy mégis miről folyik a szó egész nap, már hónapok, talán évek óta. A lányok elhatározták, hogy beavatják szüleiket az elképzelt világukba, és készítenek róla karácsonyra egy albumot nekik. Láttam a könyv egy részletét, tele volt saját rajzokkal (fantasztikus tehetségük volt hozzá mindkettőjüknek) és hozzáírt szövegekkel. Rengeteget dolgoztak rajta, kifulladhatatlan lelkesedéssel.
Eljött karácsony napja, mikor boldogan átnyújtották az albumot, és várták a reakciót, hogy szüleik mit szólnak hozzá. De a szüleik nem értették meg ezt a világot. Utána a lányok is kevesebbet beszéltek róla.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://habosvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr91838608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása