EFOTT vs. Campus Fesztivál

2009.07.28. 12:32

Újságíróként menni valahová általában más, mint átlag fesztiválozóként. Sátorozás a dolgozói campingben, fotózás a kordon mögül, Backstage, VIP terasz stb. Pedig elvileg az lenne a feladat, hogy a hangulatról tudósítsanak, az emberek reakcióiról. Ez kicsit ellentmondásos, nem? Ha az EFOTT-ra gondolok, először az jut eszembe, hogy a regisztrációnál közölték: túl sokan akkreditáltak fotósként, ezért csak press badge-t tudnak adni; majd mikor pár nappal később rákérdeztünk, hogy becserélhetjük-e az egyiket fotósra, arra gyanakodtak, hogy hazudunk, és nem is adtak... (mert az excel táblázatba bejegyezték, hogy megjöttünk, és így kitörölték, milyen státuszban akkreditáltunk). Campus Fesztiválon megoldották ezt azzal, hogy mindenkinek Press/Photo kártyát adtak. De persze nem ez a fő tudnivaló a két fesztiválról.

A Campus Fesztivál korábban Vekeri tó fesztiválként futott, és ott volt helyileg is, de a szervezők a 2007-es EFOTT után úgy érezték, ez olyan jó volt, hogy minden évben meg kellene ismételni. Mi lesz, ha még több város gondolja ezt így? Lesz mindenhol egy EFOTT-hasonmás? Ugyanis a Campus Fesztiválon nagyjából ugyanazokat a sátrakat használták (más volt a nevük, mert részben mások támogatták), többnyire ugyanazok léptek fel (Debrecenbe hívtak több ismertebb külföldi fellépőt is, pl. The Rasmus, Madcon, Shantel & Bucovina Club Orchestra), ugyanazok voltak a biztonsági őrök. Szóval EFOTT valamivel kisebben.

A különbséget részben a fesztiválozók átlag életkora jelentette, mivel a Campusra több fiatal érkezett. (Mondjuk az utolsó napi Tankcsapda koncert mindkettőnél emelte a rátát.) Az árak viszont annál magasabbak voltak Debrecenben, amennyivel az emberek fiatalabbak. A belépő párezerrel volt olcsóbb, de a fesztivál is eggyel kevesebb napig tartott. A sör és az étel viszont tényleg drágábbnak tűntek. Baján azért nem volt szerencsés a szervezés, mert a legtöbb ember kiment a közeli boltokba, bódékhoz kajálni. Debrecenben nem adta magát ennyire a helyzet.

Az idei EFOTT negatívumai közé venném azt is, hogy hatalmas területen rendezték, ezért sokat kellett gyalogolni a helyszínek között, cserébe nem igazán látszott, hogy tömeg lenne, így kevésbé érződött a fesztiválhangulat. A turisztikai programokat jó ötletnek 

tartottam, amik a Campus Fesztiválról hiányoztak, viszont ott több volt az egyedi helyszín. A feldíszített víztorony nagyon jól nézett ki, dj-k szolgáltatták a zenét és közben kanapékon lehetett ücsörögni. Mellette éjszaka folyamatosan filmeket játszottak, ott is sokat csöveztünk - de hozzáteszem, hogy a két hely zavarta egymást, ez mínusz pont.A FOKK színpadon minden önjelölt ittas ember produkálhatta magát, nem csak karaoke-val, hanem "sörért bármiért". A célját elérte az ötlet, mindig nagy tömeg volt.

Összefoglalásképp azt tudnám tanácsolni, hogy vagy az egyiket, vagy a másikat válasszuk, ha (olcsóbb) fesztiválozáshoz támad kedvünk, mert a két rendezvény majdnem ugyanaz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://habosvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr531273408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása