Etyeki Kezes-lábos fesztivál

2010.09.26. 21:23

 Az etyeki Kezes-lábos fesztiválról inkább a képek beszélnek helyettem, mivel szegényt nagyon elmosta az eső és a hideg. Jellemző árucikkek voltak a lekvár, sajt és a kézműves dolgok, pl. edények. Az árusok jó szívvek adtak kóstolót bármiből a vásárlás reményében. Mivel mi jó vásárlók vagyunk, vettünk is eidami sajtot, galagonya gyümölcssajtot, berkenye lekvárt (a tájékoztató szerint a magas vérnyomás ellen jó), souflet-sütőt. Még a „borjúkötelet” is kipróbáltuk, ami egy fokhagymás tésztaféle, nagyon finom, csak emberekre rálehelni nem szabad utána. Etyek másik felében pedig a pálinka- ás borféléket lehetett kipróbálni a pincészetekben: mi a Demján Pincét választottuk.

 

A színpadon Nyeső Mari dalaiba sikerült kicsit belehallgatnunk, aki nagyon szépen énekel. Kár, hogy őt is kb. 10-en hallgattuk a színpad előtt, így pedig nem lehet egyszerű előadni.

  

Nem hagyhattuk ki a nevezetességeket sem, melyek közé a Magyar kút, Nepomuki Szent János szobra és a Kálvária tartozik egyebek mellett. Mindenképp érdemes még szemügyre venni az etyeki Sarló Boldogasszony Plébániát (belső nézet), és a késő barokk református templom is kiemelkedik.

A bejegyzés trackback címe:

https://habosvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr902345591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WLaci 2010.10.19. 02:50:00

Csodás ez a blog, jó volt olvasni!

habosvilla 2010.10.20. 00:41:07

Köszönöm szépen, jönnek még új bejegyzések (ötletem van rengeteg és egyfolytában kultúrálódom is), csak szeretek mindennek utána nézni és aztán hosszan írni. :)
süti beállítások módosítása