Az eredeti Lincoln emlékművet 1914-1922 között építették fel Washington National Mall parkjában, az Amerikai Egyesült Államok 16. elnökének, Abraham Lincolnnak az emlékére. Az épület tervezője Henry Bacon volt, aki egy görög templom típusú épületet álmodott meg 36 dór oszloppal, melyek a tagállamokat jelképezik az elnök halálának évében. A „szentélyen” belül Daniel Chester French alkotásaként a nevezetes ülő Lincoln szobor látható, mely 3 méter magas, márvány talpazata 5 méter széles.
lego_lincoln_habosvilla_01.JPG

Mindez megfigyelhető a LEGO Architecture sorozatban kiadott kicsinyített épületen is, mely az egyik eddigi kedvenc darabom lett a sorozatból, mert egyszerű összerakni, mégis nagyon látványos. Összesen 274 darabból áll, melyből egyik a sematikus Lincoln szobor figura, és minden csomaghoz jár egy elemszétválasztó eszköz is, ha rosszul építenénk valamit.

A csomag kibontása után 1 nagyobb és 3 kisebb zacskót találhatunk meg az elemekkel, és mellettük az Architecture sorozatból elmaradhatatlan, gyönyörű építési útmutatóval.

lego_lincoln_habosvilla_02.JPG

Összesen 3 részre lehet elkülöníteni az építési fázisokat. Az első tulajdonképpen a leglátványosabb, mely a talpazatot, az oszlopokat jelképező pálcákat és a trónuson ülő Lincolnt foglalja magába.

lego_lincoln_habosvilla_03.JPG lego_lincoln_habosvilla_04.JPG

Az alapozás hamar elkezd karakteressé válni, mikor a pálcákat elhelyezzük az oszloptartó lábazatokon.
lego_lincoln_habosvilla_05.JPG

Külön kiemelném a Lincoln szobrot  ábrázoló részletet, mert ez teszi egészen egyedivé az Architecture Landmark Series darabját. A sematikus kis minifigurának külön trónust kell építenünk karfákkal, és a szobor lába helyett „asztalkával”.

lego_lincoln_habosvilla_06.JPG

lego_lincoln_habosvilla_07.JPG

A második építési fázisban a szerkezet tetejét készítjük el, mely a tetőn kívül mintha a dór oszlopok fejrészét tartalmazná. Az eredeti épületen ezek valójában kettős füzér koszorús díszítőelemek.

lego_lincoln_habosvilla_08.JPG lego_lincoln_habosvilla_09.JPG
lego_lincoln_habosvilla_10.JPG lego_lincoln_habosvilla_11.JPG

Miután elkészült a tetőnek ez a része, már rá is helyezhetjük az épület törzsére.

lego_lincoln_habosvilla_12.JPG

A harmadik részben az üvegtetős kupolát rakjuk össze, melynek átlátszó kis gúla darabjai nagyon látványossá teszik a tetőt. Ez a három gúla egyébként az igazi emlékművön is felfedezhető, csak valójában a középső nagyobb hangsúlyt kap, hogy megvilágíthassa az elnök szobrát.

lego_lincoln_habosvilla_13.JPG lego_lincoln_habosvilla_14.JPG

Ez a kis „kupola” igazából nincs hozzáépítve a tetőhöz, hanem könnyen levehető, hogy betekinthessünk a tetőn keresztül Lincoln szobrára. (Az épület mellé a LEGO minifigura sorozat The LEGO Movie speciális sorozatának Abraham Lincoln figuráját tettem az alábbi fotókhoz. Ez természetesen nem része a LEGO Architecture csomagnak, de jól szemlélteti, hogy mekkora a kis építmény valójában.)

lego_lincoln_habosvilla_15.JPG

lego_lincoln_habosvilla_16.jpg

(A bejegyzést visszadátumozva, a Kockashop.hu oldalra készített Építési naplóm alapján tettem fel erre a blogra is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://habosvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr5813187582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.