A második Online Fejlesztők & Felhasználók meetupot, vagyis a MeetOFF-ot a GPS téma köré szerveztük, leginkább a helyfüggő szolgáltatásokra fókuszálva. 2010. november 25-én azonban az előadók a Foursquare és Gowalla mellett szót ejtettek különböző GPS-eszközökről, Nav N Goról és biztonságtechnikáról is. Mikor valaki a meetup oldalon jelezte részvételi szándékát, három kérdést tettünk fel neki a témáról:

  1. Te milyen szolgáltatást használtál már helymeghatározásra?
  2. Mennyire vagy járatos a témában?
  3. Hány badge-et gyűjtöttél eddig?

A kérdésekre összesen 44-en válaszoltak, ebből 33-an írták, hogy szeretnének részt venni a rendezvényen, 9-en jelölték meg, hogy talán el tudnak jönni, és 2-en, hogy nem fér bele az idejükbe. A többség minden kérdésre válaszolt, csak páran voltak, akik kihagytak 1-2 feleletet.

1. Helymeghatározó szolgáltatások

 Az első kérdésre a Foursquare-t jelölték meg legtöbben helymeghatározó eszközként, összesen 25-en. A második a "GPS"-válasz lett 12 vokssal, aztán holtversenyben a Gowalla és Google Maps végzett a harmadik helyen. A Nav N Go és az offline térképek 5 szavazatot kaptak, a Waze 3-t, a Google Latitude 2-t. Még hárman megjegyezték, hogy az utcatáblákat és a szóbeli érdeklődést is használják módszerként. Minden mást 1-1 ember jelölt meg, pl. BrightkiteHopStopLayarCopilot stb.
 
2. Járatosság
 
 Hogy ki mennyire járatos, az azért is érdekes, mert ugye a meetupot mi nem kifejezetten fejlesztőknek szánjuk, hanem laikus érdeklődőknek is, vagy olyanoknak, akik most hallanak először a témáról... Célszerűbb lenne, ha kötött válaszadási lehetőségeket tudnánk megadni, de a válaszokat igyekeztem kategóriákba sorolni. Összesen 8-an írták azt, hogy otthonosan mozognak a kérdéskörben, tájékozottak vagy járatosak. Szintén 8-en érzik közepes szintűnek magukat, közülük négyen kifejezetten a so-so kifejezést használták. Felhasználó szinten tájékozottnak 6 ember vallotta magát, míg 4 ember jelölte meg, hogy "érdeklődő". Ehhez képest 13-an jelentették ki, hogy nem értenek hozzá vagy épp kezdő szinten állnak. Ezek a kategóriák természetesen átjárhatóak, hiszen például egy érdeklődő is állhat közepes szinten vagy egy amatőr is lehet felhasználó, csak a típusválaszokat soroltam egy kalap alá.
 
3. Badge-ek száma
 
 A badge-ek száma ehhez képest csak érdekesség, bár már az első kérdésnél látszott, hogy sokan írták a Foursquare-t (talán pont a 3. kérdés hatására). A válaszadók közül @Midnite_-nak van a legtöbb, aki csak annyit írt, hogy "faszán sok" [megnéztem: 32]. 11 fő írta, hogy egyáltalán nincs neki, néhányan meg is jegyezték, hogy nem tudják mit jelent. Tíz feletti számot 13-an írtak, tíz alattit pedig 17-en. (Ha jól számolom, ezek alapján valójában 30-an használták már valaha a foursquare-t a válaszadók közül.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://habosvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr62478105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása