Konferencia junkie

2010.10.17. 20:48

 A múlt hónapban jó néhány konferencián és más tudományos rendezvényen jártunk Mazsival, amiről twitteren és a Konferencia Klogon tudósítottunk. Több dolog vezetett a konferencia-junkie életmódhoz, amelynek csak egy része, az „ingyenkávé és –pogácsa” (nem is mindenhol van egyébként), de ennél fontosabb, hogy új ismerősöket szerezzünk és új ismereteket halljunk, vagyis frissen tartsuk tudásunk. A körenyezetünkben élők már csak mosolyognak, ha azt hallják, hogy megint konferenciára megyünk.

Érdekes azonban megfigyelni, hogy vannak emberek, akik minden évben ugyanazokra a konferenciákra mennek el, ami igencsak beszűkítheti a látókört. Ha ugyanazokat az előadókat halljuk mindig, és ugyanazokat a témákat, akkor könnyen kiábrándulhatunk a konferenciákból. Ezért fontos más-más területek rendezvényeibe is belekóstolni, pl. könyvtárosként elmenni a jogi vagy pedagógiai konferenciára.

Azon pedig már csak nevetni szoktunk, hogy nagyon sok helyen az előadók egymásnak adnak elő. Vagyis ha sok az előadás, akkor a legtöbb résztvevő annál nagyobb valószínűséggel maga is előad. Ennél kevésbé mulatságos az a megfigyelés, hogy a fiatalok, vagyis az adott szakterület vagy más terület hallgatói kis arányban jelennek meg a tudományos rendezvényeken (pedig elvileg nekik több idejük lenne ideális esetben). Csak remélni tudom, hogy ennek nem az érdektelenség az oka, és nem az, hogy szakterületük ismerteit mindössze az egyetemi kurzusokon szeretnék összeszedni.

Összefoglaltam, hogy hol jelentünk meg a múlt hónapban, és a linkek saját jegyzeteimhez vezetnek a Konferencia Klog oldalán:

A bejegyzés trackback címe:

https://habosvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr992385120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása