Újabb séta Kétbodonyban

2010.08.30. 14:20

 Azt reméltem, hogy ezúttal a Kétbodonyi Szilvaszombat fesztiválról tudok majd beszámolni (múltkori írásom Kétbodonyról és egy tavalyi hír a Szilvaszombatról), de ennek sajnos csak a végére értünk oda kb. 5 vonat lekésése után, amivel csaknem a hülyeségek Guiness-rekordjai közé is bekerülhetnénk (kb. 3 indulását elaludtuk, 1-re nem tudtuk, hogy fel kellene szállnunk, 1 elment, miközben ebédeltünk..., ráadásul Bp.-Balassagyarmat buszjárat pont aznaptól nem az Árpád-hídtól, hanem Újpest-Városkaputól ment).

Szóval a Szilvafesztiválra este 9-re értünk oda, mikor már elfogyott az összes (!) szilvásgombóc - de ez bizonyítja, hogy milyen jó lehetett. Ittunk egy kis házi szilvapálinkát, sört, és a helyben főzött pörköltből kaptunk vigaszdíjként. Közben ment a dínom-dánom, éneklés és iszogatás, pedig ezúttal pont esős napot sikerült kifogniuk augusztus utolsó szombatjára.

Másnap, hogy egy kicsit kárpótoljuk magunk, és mégse élmények nélkül térjünk haza, ellátogattunk a MiniZoo Állatkertbe. A neve nem véletlen, hiszen tényleg kicsi, de egy falu állatkertjéhez képest egészen sok minden megtalálható. A legaranyosabbak talán a mosómedvék, akik közül egészen sokan odagyűltek hozzánk. Vannak még ezen kívül szárnyasok, kecskék, tengerimalacok, szarvas.

A kétbodonyi tó a horgászokat vonzza, nővéremék egy ilyen kiruccanás során döntöttek úgy, hogy vesznek ott egy házat. A táj valóban meseszép, egy kép aligha tudja visszaadni, úgyhogy érdemes személyesen megnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://habosvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr892261623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása