Az internet kis világa

2010.03.09. 22:59

 

Elképesztő, hogy ha lépek valamit az interneten, azt másoktól válaszlépések sora követi, akiket néha ismerek, de nem mindig. Ez persze a való életben is előfordulhat, de közel sem ennyire gyorsan és nyilvánvalóan.
Múltkori Wikipediás bejegyzésemet követően, egyrészt reagált Andris, akiről kiderült, hogy olvassa a blogomat (Hello, Andris!), hogy akkor persze, vegyem át a könyvtáros wikit. Az oktinfes wikin lévő Az ülés ergonómiája szócikkem pedig átnézte egy Wikipediás szerkesztő, aki ellátott jótanácsokkal, hogy ezt hogyan kellene még fejleszteni. Biztos részben gyakorlat kérdése is, de ha egyszerűen csak olvassuk, nem látjuk át az írás technikáját. Arról nem is beszélve, hogy Kulcsi és pp végre észrevették a blogom, már a htk01 vége felé közeledve (de nagyon örültem neki!).
Másrészt feltettem twitterre a Prezit, amiből múlt héten tanítási gyakorlaton oktattam, mire nem várt mennyiségű válasz érkezett. A vezető tanáromnak annyira tetszik ez a technika, hogy az összes prezentációját szeretné átültetni Prezinek. De twitteren másnak is meghoztam a kedvét ezzel, hogy kipróbálja. Volt aki, istennek nevezett, amiért ilyet tudok (pedig hát...), és van, aki szeretné, hogy megtanítsam. Figyelmeztettek, hogy hallgatóként regisztrálva nem csak az ingyenes szolgáltatást használhatnám. És amin pluszban meglepődtem, a Prezi egyik fejlesztőjétől jött, hogy tetszett, és készítsek még ilyeneket. (Fogok is.)
Harmadrészt képbe hoztam magam Google-féle kérdőív készítésből, mely jelen esetben könyvtáros szakdolgozatomhoz kellett, aminek vészesen közeledik a leadási határideje. Különböző könyvtáros hallgatói levelezőlisták segítségével kevesebb mint egy hét alatt 60 kitöltés érkezett (és még a legnagyobb levlistára fel sem raktam). Előkerültek e-mailben rég nem látott ismerősök, akik a kérdőív apropóján léptek kapcsolatba velem. Twitteren pedig olyan tanácsadók írtak, akik eddig csak lapítottak az ismerőseim között.
És most csak három kiragadott példát írtam arról, hogyan mozgósítottam gyenge kapcsolati hálómat az internet segítségével. Merje valaki ezek után azt mondani, hogy a netezés a kapcsolatok ellaposodásához vezet... Nem, nagyon nem így van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://habosvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr821827246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boros Éva 2010.03.10. 18:34:39

Negyedrészt kommenteket írsz blogok kommentjeihez: köszi a legutóbbi kommentedet szobanövény kommentjére.:-) Szinte teljesen ugyanezt akartam neki válaszolni, de a reakcióidőm... nem kommentálom

habosvilla 2010.03.13. 20:57:11

@Boros Éva: Örülök, hogy tetszett a kommentem. Remélem, nem vetted sértésnek, amit írt, szerintem csak annyi a probléma vele, hogy még sohasem tanított iskolában. :)
süti beállítások módosítása